RAW strava
V tomto článku se zaměřím na zajímavosti RAW stravy. Už samotná RAW strava mi přijde jako zajímavost, hodně lídí o ní nic neví. Pokusím se jí přiblížit i těm, co jí neznají.
RAW strava jinak řečeno živá, či syrová strava se zabývá tím, že lidi nevaří, ale i přesto mouhou připravit mnoho chutných jídel. Lidé, kteří se takhle stravují neupravují jídlo ve vyšší teplotě než je 42 °C.
Tato strava je plná vitamínů, minerálů a živin. Nejčastější potraviny jsou ovoce, zelenina, luštěniny, obiloviny, semínka, ořechy, řasy, za studena lisované oleje a klíčky.
Místo vaření se potraviny se používá odštavňování, sušení, mixování a klíčení semen.
Lidé, kteří se takhle stravují se nazývají VITÁRIÁNI.
Výhody
Živá strava pomáhá regeneraci organismu, zlepšuje pokožku a zamezuje vypadávání vlasů. Pomáhá snížit váhu, protože RAW strava má méně tuků. Také snižuje stres a únavu. Tělo je po ní očistěné a připravené na nový začátek.
NEVÝHODY
Může hrozit nedostatek vitamínu B12 a živočišných bílkovin. Je horší najít restauraci a složitější příprava některých jídel, když se takto nestravuje celá rodina.
Zajímavé stránky o RAW stravě: https://www.lekarna.cz/clanek/raw-strava-a-jeji-vliv-na-zdravi/?gclid=COuoiJDi59ICFaIL0wodU0UCSg https://www.syrova-strava.cz/